Daily Quiz: Did You Know


imagesDID YOU KNOW ??

1. Ottawa is the capital of ?
Answer: Canada

2. Which ocean is nicknamed as “Herring Pond”?
Answer: Atlantic Ocean

3. Fear of wild animals is a
phobia called ?
Answer: Agrizoophobia.

4. World Animal Welfare Day is on ?
Answer: October 4

5. The “Atlas” bone in the
human body is located in ?
Answer: Neck

6. The Blue colour of the sky is due to ?
Answer: Scattering of light.

7. The instrument used to
record the growth of plants ?
Answer: Crescograph

8. Solar energy is received by the earth through ?
Answer: Radiation .

9. World environment day is on ?
Answer: June 5 .

10. The science of improving crop varieties is called?
Answer: Hybridisation.

Facebook Comments